Yoga met Yoga Nidra
voor stress

De wereld om ons heen is constant in beweging en aan verandering onderhevig.  We zoeken vaak rust, geluk, gezondheid, liefde en plezier buiten onszelf. Echter als het anders loopt, er verandert iets of het is niet zoals we verwacht hadden, raken we overstuur. Dit roept gedachten en gevoelens van stress op. Wat is stress nu eigenlijk? En hoe kun je omgaan met gedachten? Hoe kun je de adem bewust inzetten? Hoe creëer je balans tussen spanning en ontspanning?

Herken je het volgende bij jezelf:

- onrustig slapen
- negatieve gedachten
- vermoeidheid
- tijd te kort
- ontspanning zoeken in bijvoorbeeld tv kijken, eten, een drankje, winkelen, gamen

Verlang je ook zo naar:

- een goede nachtrust
- meer energie
- gevoel in controle te zijn
- bewust kiezen
- ontspanningsmoment
- positieve insteekTijdens en na de training ervaar je: 

 - een staat van stilte en rust in jezelf
- bewuste omgang met gedachten
- aandacht te richten op wat je WEL wilt
- de kracht van de adem bewust in te zetten
- vanuit ontspanning keuzes maken

Yoga Nidra
Onze gedachten kunnen ons gek maken. Ze creëren meer onrust, angst en stress, meer dan het lichaam kan balanceren. Onbalans vormt de basis voor stress gerelateerde fysieke, mentale en emotionele klachten en ziekte.
Yoga Nidra laat overtollige spanning in het lichaam diep los. Het zorgt voor een krachtige ontspanningsreactie. Yoga Nidra herstelt het lichaam, hervormt de relatie met onze gedachten, kalmeert het zenuwstelsel en verbetert de slaap. Lessen    Voor meer informatie, neem een kijkje in de agenda.

Adem

De adem is de brug tussen de geest en het lichaam. De adem is je geest die zichtbaar gemaakt wordt. Met elke bewuste ademhaling komen we aan in het nu. Elke ademhaling is een nieuw begin. Door bewust in en uit te ademen, deze te vertragen en te verdiepen, geven we ons systeem het signaal veilig te zijn. 

Hart

In ons hart zit onze essentie, ons goud. Een plek van oneindige mogelijkheden. Hier kunnen we ervaren dat we al volmaakt, heel en compleet zijn. Het hart is een plek van liefde, eenheid en heelheid. In je hart is er niets anders nodig. Hier zit een rustpunt waar je je altijd naartoe kunt wenden. 

Ontspannen

Vanuit ontspanning ervaren en voelen wie JE echt BENT. Vanuit een staat van doen en denken naar zijn en voelen gaan. Je bent al precies goed zoals je bent. Vanuit een ontspannen staat bewust je aandacht richten op wat je WEL wilt. 

Contact